Cementbezettingen

Cementbezetting is een veelzijdige bouwtechniek die zowel buiten- als binnenshuis kan worden gebruikt. Zo worden cementbezettingen vaak toegepast voor het ‘cementeren’ van buitenmuren en gevels, alsook bij tegelwerken zoals de plaatsing van wand- en muurtegels. Bij Wim Loomans voorzien wij voornamelijk in cementbezettingen voor onze tegelwerken, maar kan u ook rekenen op onze specialisatie voor het cementeren van uw buitenmuren of gevel.

Cementbezettingen voor buitenmuren en gevels

Het aanbrengen van een cementbezetting – ook wel ‘cementeren genoemd’ – is geschikt voor alle soorten buitenmuren en gevels, maar wordt vooral toegepast bij beschadigde of verouderde muren en gevels. Met een cementbezetting komt uw muur er als nieuw uit te zien, wordt deze verstevigd en zal deze ook beter bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

Door het veelzijdige karakter van cementbezettingen heeft u een grote keuze aan afwerkingsmogelijkheden. Zo kan u het originele metselwerk van uw muur of gevel zichtbaar houden door te kiezen voor een dunnere cementbezetting. Wilt u liever het originele metselwerk verstoppen? Dan kan u met een dikkere cementbezetting een mooie egale afwerking bekomen. Daarnaast kan u ook kiezen om uw cementbezetting te laten kleuren i.p.v. de natuurlijke (grijze) kleur te behouden. Hierdoor is het niet nodig om uw muur of gevel achteraf nog te overschilderen.

Cementbezettingen voor binnenruimtes

Cementbezettingen voor badkamers

Binnenshuis worden cementbezettingen vooral toegepast bij tegelwerken in badkamers. Hier wordt de cementbezetting (een cementgebonden pleister) gebruikt als ondergrond voor de badkamerbetegeling.

De voornaamste reden om voor cementbezetting in uw badkamer te kiezen is dat cementbezetting veel vochtbestendiger is dan een “normale” bezetting (gipsgebonden pleister). Met cementbezetting maakt u van uw badkamerbetegeling een duurzamer geheel en kiest u voor een kwalitatieve afwerking.

Ondanks de hoge vochtbestendigheid is een cementbezetting toch nooit helemaal waterdicht. Daarom voorzien wij bij cementbezetting iedere badkamer ook altijd van watervaste doeken (afdichtingsmatten) van Kerdi.

Cementbezettingen voor andere binnenruimtes

Naast de badkamer kan u ook cementbezetting gebruiken als ondergrond voor betegeling in andere vochtigere ruimtes. Voorbeelden hiervan zijn de plaatsing van wandtegels in de keuken en in het toilet.

Het gebruik van zulke cementbezettingen (buiten de badkamer) komt weliswaar zelden voor, maar behoort ook zeker tot onze mogelijkheden.

Cementbezetting laten plaatsen?

Wilt u graag een professionele cementbezetting voor uw buitenmuren, gevel of badkamer? Vraag dan een gratis offerte aan of contacteer ons voor meer informatie.