Tegels badkamer plaatsen

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes van uw woning. Daarom is het belangrijk om optimaal van uw badkamer gebruik te kunnen maken én te kunnen genieten.

Met badkamertegels kan u het potentieel van – en uw visie voor – uw badkamer helemaal verwezenlijken. Ontdek hoe wij u kunnen helpen met een volledige plaatsing op maat.

De beste soorten badkamertegels

Voor uw badkamertegels kiest u idealiter tegels die stevig, duurzaam, vocht- en krasbestendig en gemakkelijk te onderhouden zijn. Op basis van onze ervaring kunnen we u vertellen dat er twee soorten tegels zijn die al deze vakken afvinken voor in de badkamer: keramische tegels en natuurstenen tegels.

Keramische badkamertegels

Keramische tegels zijn met recht een van de meest aangewezen alternatieven voor de betegeling van uw badkamer. Zo voldoen keramische tegels aan alle bovengenoemde kenmerken en zijn ze ook verkrijgbaar in tal van uitvoeringen (kleuren, mat-glanzend) en maten.

Met de meeste keramische tegels kunt u uw badkamer meteen laten betegelen. Toch zijn er enkele keramische tegels, zoals cementtegels, die eerst geïmpregneerd moeten worden alvorens ze vochtbestendig en als badkamertegels geschikt zijn. Ook voor het laten plaatsen van zulke cementtegels in uw badkamer kan u bij ons terecht.

Natuurstenen badkamertegels

Naast keramische tegels zijn ook natuurstenen tegels een uitstekende optie voor de betegeling van uw badkamer. Natuursteen voldoet dan ook eveneens aan alle bovengenoemde kenmerken die de ideale badkamertegel maken.

Net zoals bij keramische tegels kan u de meeste natuurstenen tegels meteen gebruiken om uw badkamer te betegelen en zijn er enkele natuurstenen alternatieven die eerst moeten worden geïmpregneerd. Voorbeelden van zulke te-impregneren natuurstenen zijn marmer en kalksteen. Deze zijn van nature minder vochtbestendig.

Verschillen keramische en natuurstenen tegels

Ondanks hun vele overeenkomsten zijn er toch ook enkele beduidende verschillen tussen keramische en natuurstenen tegels. Zo geven keramische tegels eerder een strakke en neutrale uitstraling waar natuurstenen tegels veel levendiger en luxueuzer ogen. Dit is ook een van de redenen voor het prijsverschil tussen beide alternatieven. Zo kunnen natuurstenen tegels een pak duurder uitvallen dan keramische tegels.

Hoe kies ik de beste tegels voor mijn badkamer?

Op vlak van kwaliteit en geschiktheid zijn keramische en natuurstenen tegels dus onbetwist de beste opties voor uw badkamer. Dan rest u misschien alleen nog de vraag: welke specifieke tegels kan ik best voor mijn badkamer kiezen?

Het antwoord op die vraag is simpel: de tegels die u het mooiste vindt. Met keramische of natuurstenen tegels haalt u al gegarandeerd de kwaliteit in huis die u zoekt. Voor de uitstraling en afwerking kan u daarom uw visie en creativiteit volledig de vrije loop laten.

Tegels voor uw badkamervloer

Als we over badkamertegels spreken, denken de meeste mensen vooral aan wand- en muurtegels. Toch zijn er nog andere soorten badkamertegels als we verder  - en naar beneden – kijken. Want ook de meeste badkamervloeren worden met tegels gelegd.

Als u nog niet aan vloertegels voor uw badkamer had gedacht, dan moet u zich geen zorgen maken. Keramische en natuurstenen tegels zijn namelijk ook twee van de betere opties als het op vloerbetegeling aankomt. Zo kan u indien gewenst zelfs dezelfde tegels kiezen voor uw badkamerwanden en -vloer dezelfde tegels laten plaatsen voor een doorlopende afwerking.

Het enige extra punt waar u voor uw vloertegel nog rekening mee moet houden is dat deze voldoende slipbestendig is. Een goede slipbestendige tegel heeft een R-waarde (antislipwaarde) tussen 9 en 13.

Vloerverwarming in uw badkamer

Een ander groot voordeel is dat keramische en natuurstenen vloertegels ook uitstekend te combineren zijn met vloerverwarming. Zo moet u nooit meer met koude voeten door de badkamer en moet u ook geen radiator of andere verwarmingsbron voorzien. Dit toont ook mooier in uw badkamer en spaart eveneens ruimte uit.

Kosten voor badkamerbetegeling

U weet nu hoe u de beste tegels kan kiezen voor uw badkamerbetegeling, maar dan blijft er natuurlijk nog een van de hamvragen over: wat kost het om die tegels ook vakkundig te laten plaatsen?

De kosten voor een badkamerbetegeling bij Wim Loomans worden bepaald door tal van factoren zoals de gekozen tegels, de te-betegelen oppervlakte, de huidige staat van muren en vloeren, de aard van het project (nieuwbouw of renovatie), etc.. Daarom kunnen de kosten van onze projecten sterk variëren.

Om toch een goede indicatie te krijgen van het totale kostenplaatje voor het laten betegelen van uw badkamer, kan u bij ons een gratis offerte op maat aanvragen. Daarnaast komen wij ook graag op locatie om uw badkamerproject te bekijken en u een gerichte schatting te geven.

Uw badkamer laten betegelen?

Een badkamer betegelen is intensief meet- en paswerk dat u een hoop geld kan kosten als dit niet goed gebeurd. Daarom is het altijd het overwegen waard om uw badkamer te laten betegelen door een vakman.

Bij Wim Loomans specialiseren we in alle soorten tegelwerken. Wij zorgen voor een volledige betegeling, van het gereedmaken van uw vloer en muren tot de plaatsing en afwerking van de tegels zelf.

Ontdek onze mogelijkheden en realisaties online en vraag gratis een offerte aan!

Wilt u graag meer informatie? Contacteer ons vrijblijvend en wij vertellen u graag meer!