Vensterbanken & blauwe steen

Een woning is niet compleet zonder de juiste vensterbanken en eventuele gevelplinten. Deze zorgen voor een propere afwerking en kunnen uw woning de uitstraling geven die u zoekt.

Wij kunnen u helpen de ideale afwerking en uitstraling te realiseren. Met onze vensterbanken en gevelplinten in blauwe steen geven we uw woning nét dat beetje meer. Wij komen alles grondig opmeten en zorgen samen met een natuursteenspecialist voor maatwerk en een kwalitatieve plaatsing.

Venstertabletten in blauwe steen

Wil u graag uw woning afwerken met vensterbanken in blauwe steen? Dan kunnen we u alvast vertellen dat u de juiste keuze heeft gemaakt. Blauwe steen is al jaar en dag een van de populairste materialen voor vensterbanken. De redenen hiervoor zijn niet ver te zoeken, aangezien blauwe steen zowel op praktisch als esthetisch vak tal van voordelen heeft.

Voordelen van vensterbanken in blauwe steen

Praktische voordelen

Blauwe steen is een soort kalksteen (harde natuursteen). Dit betekent dat blauwe steen in de eerste plaats een ontzettend stevig en duurzaam is. Als het op gevelplinten aankomt, kan u met blauwe steen op dezelfde voordelen als bij vensterbanken rekenen én meer. Zo biedt een gevelplint in blauwe steen uw gevel een natuurlijke bescherming tegen stoten en spatten. Daarnaast is blauwe steen ook vocht- en hittebestendig, waardoor uw vensterbanken goed tegen alle weersomstandigheden en temperatuurverschillen bestand zijn. Het vochtbestendige karakter van blauwe steen maakt gevelplinten namelijk ook niet poreus, waardoor deze geen vocht opnemen en het vocht zo niet in uw gevel kan kruipen. Om bovenstaande redenen is het risico dat uw vensterbanken doorheen de jaren afbrokkelen, scheuren of barsten ontzettend klein. Verder is blauwe steen ook erg onderhoudsvriendelijk en kan u met de juiste producten uw vensterbanken eenvoudig in perfecte staat houden.

Esthetische voordelen

Blauwe steen is niet enkel een uiterst kwaliteitsvol materiaal, maar ook een uiterst stijlvol materiaal. Zo staat blauwe steen ook gekend als een elegant en karaktervol gesteente. Door de vele natuurlijke kleurschakeringen – die tevens eigen zijn aan natuurstenen – geven vensterbanken in blauwe steen uw woning een luxueuze uitstraling. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten blauwe steen en verschillende mogelijkheden voor uitvoeringen en varianten, waardoor blauwe steen perfect bij alle woon- en bouwstijlen past. Ten slotte bieden de meeste soorten blauwe steen ook verschillende bewerkingsmogelijkheden. Hierdoor kan u kiezen voor vensterbanken met meer textuur of vensterbanken met een gladde en strakkere afwerking.

Onze werkwijze voor uw vensterbanken op maat

  • Wij komen uw vensterbanken exact opmeten. Dit doen wij alleen of in samenwerking met onze natuursteenspecialist/-partner.
  • Indien wij alleen de opmeting komen doen, bezorgen wij de exacte afmetingen aan onze partner.
  • Zodra onze partner uw vensterbanken op maat heeft gemaakt, komen wij deze zo snel mogelijk en met de uiterste zorgvuldigheid plaatsen.
  • Ten slotte zorgen wij voor een propere afwerking en controleren wij grondig op zaken als hechting en koudebruggen.

Vensterbanken & gevelplinten (in blauwe steen) op maat laten maken én plaatsen?

Wilt u graag vensterbanken & gevelplinten in blauwe steen? Wij nemen het volledige proces van opmeting tot plaatsing in handen en zorgen voor kwaliteitsvol maatwerk. Vraag gratis een offerte aan. 

Wilt u graag meer informatie over onze diensten? Contacteer ons vrijblijvend. Wij helpen u graag verder!