Chapewerken

De chape: het is één van de vele onzichtbare maar cruciale onderdelen van iedere woning. Het zorgt voor een vlakke, stabiele en sterke ondergrond voor uw vloeren, uw oprit, uw terras etc.. Daarom is het belangrijk om uw chapewerken meteen goed te laten uitvoeren. Wij kunnen u daarbij helpen.

Het belang van een goede chape

De chape vormt dus de ondergrond voor zowat iedere vloer of grondbedekking in en rond uw woning. Het spreekt dan ook voor zich dat de chapewerken een belangrijke fase zijn in het leggen van een vloer of tegels.

Binnenshuis bijvoorbeeld heeft uw chape een ondersteunende, beschermende en isolerende functie. Zo moet uw chape het totale gewicht van en in uw ruimtes kunnen ondersteunen, zoals uw keuken, meubels, kasten, tafels, etc.. Deze oefenen namelijk allemaal een constante druk uit op uw vloer. Als uw chape niet goed gelegd of niet sterk genoeg is, kan uw vloer na verloop van tijd oneffenheden vertonen en verzakken. Daarnaast beschermt de chape ook alle nutsleidingen die door uw woning lopen en zorgt de chape ook voor een goede isolatie van uw vloeren.

Buitenshuis heeft de chape voornamelijk een ondersteunende functie. Zo moet de chape van uw oprit stabiel en sterk genoeg zijn om het zware gewicht van voertuigen te kunnen dragen en niet te verzakken. Hetzelfde geldt tevens voor uw terras. Deze zal weliswaar minder druk en gewichten ervaren, maar moet evenwel een goede chape hebben zodat uw terrasbedekking (tegels, planken, etc..) goed blijft liggen en in de toekomst niet verzakt of omhoog komt.

Een extra reden waarom de chape voor uw oprit en terras goed moet zijn, is de blootstelling van de chape aan weersomstandigheden zoals regenval en vrieskou. Als u geen goede chape heeft laten leggen, kan deze namelijk barsten of scheuren, met alle gevolgen van dien.

Waarom chapewerken door een expert?

In de traditionele vorm is chape gewoon een simpel mengsel van zand, cement en water. Maar de traditionele chape is al lang niet meer het enige alternatief. Vandaag de dag bestaan er namelijk veel verschillende soorten chape met specifieke samenstellingen en toepassingen. Zo is niet iedere soort chape geschikt voor iedere situatie, vloer of ondergrond.

Door uw chapewerken uit te laten voeren door een expert zoals ons, kan u erop vertrouwen dat u een goede én de juiste chape krijgt voor uw project.

  • Wij treffen alle nodige voorbereidingswerken en voorzien de juiste opbouw om uw vloer of ondergrond gereed te maken voor de chapelaag.
  • Wij weten welke soort chape wij in welke situatie en voor welke vloer of ondergrond moeten gebruiken (speciale chape voor vloerverwarmingen, gewapende of ongewapende chape, hechtende of niet hechtende chape, extra isolerende chape, etc.).
  • Wij weten voor iedere soort chape welke verhoudingen wij moeten gebruiken voor een optimale samenstelling, sterkte en duurzaamheid van de chape.
  • Wij hebben de nodige ervaring, materialen en technieken om uw chapewerken correct uit te voeren en af te werken. 

Prijs voor chapewerken

De kostprijs van chapewerken hangt af van verschillende factoren zoals de nodige voorbereidingswerken, de oppervlakte die moet worden gechapt, de dikte van de chapelaag, het soort chape dat moet worden gebruikt, etc.. Afhankelijk hiervan kan de prijs van chapewerken sterk variëren. Uiteraard kunnen wij u steeds een offerte bezorgen voor chapewerken zodat u op voorhand weet aan welke prijs u de chape kan laten leggen.

Wilt u toch alvast graag een gerichte prijsindicatie ontvangen voor uw chapewerken? Vul dan gratis ons offerteformulier in met uw specifieke gegevens. Wij laten u zo snel mogelijk iets weten!

Chapewerken laten uitvoeren?

Bent u op zoek naar een ervaren vakman voor uw chapewerken? Vraag gratis een offerte aan of contacteer ons voor meer informatie.