Keramische parketvloer nieuwbouw (Lier)

Voor een particuliere klant in Lier legden wij een keramische parket- (en tegel)vloer in een nieuwbouwwoning. De keramische parket was voorzien voor de bovenverdieping, de keramische tegels voor het gelijkvloers van de woning.

Kenmerken van het project

De klant wilde graag een parketvloer leggen op de bovenverdieping van zijn nieuwbouwwoning. Uiteindelijk koos hij voor een keramische parket van 20cm/120cm als alternatief voor een traditionele houten parket of laminaat.

De keramische tegels hebben vergelijkbare afmetingen met parket- of laminaatplanken. Daarom hanteerden we voor de plaatsing van de tegels ook een legverband met wisselende/verspringende voeg. Dit om de echte parket- en laminaatlook na te bootsen waarbij de planken ook altijd met verspringende naad worden gelegd. Om voegen altijd correct en op de juiste plaats te laten verspringen, sneden we de tegels indien nodig ook op maat.

Combinatie keramische parket- en tegelvloer

Naast de keramische parket legden we ook een keramische tegelvloer op het gelijkvloers van de woning (geen foto’s). Hiermee kreeg de klant een mooie combinatie van een strakke tegellook op het gelijkvloers en een warmere houtlook op de eerste verdieping.

Voordelen keramische parket

  • Natuurlijke en warme houtlook  
  • Duurzaam, slijtvast en krasvrij
  • Vereist geen behandeling (bv. impregneren, schuren, etc...)
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geen verkleuring door zonlicht

 

Foto’s (klik om uit te vergroten)