Nieuwe arduinen gevelplinten voor gevelrenovatie

Voor een particuliere klant in Westmalle plaatsten wij nieuwe gevelplinten in arduin.

Kenmerken van het project

De klant plande om de gevel van zijn woning totaal te renoveren. Specifiek wilde hij zijn gevel graag opnieuw laten bezetten en zijn oude gevelplinten vervangen door nieuwe exemplaren. Wij plaatsten de nieuwe gevelplinten alvorens de gevel opnieuw werd bezet.

Vervangen oude gevelplinten

De eerste stap in dit project was het uitbreken van de oude gevelplinten. Hiervoor gingen we uiteraard voorzichtig te werk om het onderliggende geveloppervlak niet te beschadigen.

Na het uitbreken van de oude gevelplinten namen we alle maten voor de nieuwe gevelplinten. Deze maten gaven we door aan onze natuursteenleverancier om de nieuwe gevelplinten perfect op maat te laten maken.

Om de nieuwe gevelplinten te plaatsen, controleerden we het onderliggende geveloppervlak nogmaals grondig en werkten we het oppervlak waar nodig bij (oneffenheden wegwerken, oppervlak proper maken,…). Daarna verlijmden we de nieuwe gevelplinten vakkundig tegen de gevel en zorgden we voor een mooi doorlopend geheel.

Arduinen plinten tegen opstijgend vocht

De nieuwe gevelplinten van de klant zijn gemaakt van arduin en hebben een breedte van 30cm en een dikte van 3cm.

De keuze voor arduin was niet enkel gebaseerd op de uitstraling, maar ook op de eigenschappen van de natuursteen. Arduin is een niet-poreuze natuursteen en biedt hierdoor een uitstekende bescherming tegen opstijgend vocht.

Dankzij de gevelplinten kan opstijgend vocht dus niet in de gevel kruipen, waardoor de gevel beschermd blijft tegen vochtplekken en de bezetting niet kan afbrokkelen.

Om de gevelplinten volledig af te werken en koudebruggen voorkomen, dichtten we ten slotte ook de naden tussen de plinten.