Vernieuwd terras met recht legverband

Een particuliere klant uit Borgerhout contacteerde ons om zijn terras te vernieuwen.

Kenmerken van het project

In een stad zijn een tuin en een terras geen overbodige luxe. Dat wist ook onze klant. Hij wilde daarom graag zijn verouderde terras onder handen nemen om beter te kunnen genieten van de zomers en het goede weer.

Daarom hebben wij zijn terras volledig onder handen genomen, van de uitbraakwerken tot de volledige heraanleg.

Uitbreken oud terras

Om het nieuwe terras van de klant te leggen, moest het oude terras uiteraard plaats ruimen. We hebben het terras volledig uitgebroken tot op het originele zandbed.

Daarna hebben we het zandbed terug klaargemaakt en voerden we de chapewerken uit om de nieuwe terrastegels aan te kunnen leggen.

Daarnaast maakten we ook de nodige aanpassingen rond het terras, zoals het vermaken van een oud cirkelverband met klinkers en het plaatsen van een kantopsluiting tegen een planten- en bloemenperk.

Terras met ingewerkte roosters

Voor zijn nieuwe terras had de klant vierkante (30cm x 30cm) natuurstenen tegels gekozen. Deze hebben we in een recht verband aangelegd. Zo konden we de voegen van de tegels overal laten doorlopen en het terras in een mooi en strak geheel aanleggen.

Verder hebben we in het terras ook nog enkele roosters geplaatst voor de afvoer van een waterkraan en verluchting voor de (kruip)kelder. Deze roosters hebben dezelfde afmetingen als de tegels, waardoor we ze mooi in het terras hebben kunnen inwerken.