Tegelwerken appartementsblok (Leopoldsburg)

Voor een klant in Leopoldsburg hebben wij zes appartementen voorzien van zowel vloer- als wandbetegeling. De tegelwerken omvatten de inkomhal, de trappen en traphal, de vloeren en de douchewanden van de appartementen.

Kenmerken van het project

De klant wilde graag een strakke en uniforme tegellook die doorheen de blok en de appartementen werd doorgetrokken. Daarom hebben wij overal dezelfde keramische tegels (60cm/60cm) gebruikt.

Om de gewenste look te realiseren, hebben we vooraf ruimte per ruimte alles opgemeten. Zo hebben we de vloerbetegeling in de inkom- en traphal afgestemd op de trapbetegeling en konden we de voegen van de vloerbetegeling mooi doortrekken in de trapbetegeling.

Doorlopende vloerbetegeling voor de gehele blok

Daarnaast hebben we de vloerbetegeling in de inkom- en traphal ook afgestemd op de vloerbetegeling in de appartementen zelf. Ook hier hebben we de tegels en voegen mooi doorgetrokken, waardoor de vloeren op alle verdiepen en doorheen de appartementen een mooi doorlopend geheel vormen.

Wandbetegeling voor douches

Tenslotte betegelden we voor dit project ook de douchewanden in de appartementen. Hiervoor gebruikten we dezelfde soort keramische tegels als voor de vloer- en trapbetegeling, maar in een kleiner formaat (30cm/60cm).

Voordelen van betegeling op grotere schaal

  • Strak en uniform geheel
  • Stijlvolle uitstraling
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Mogelijkheden voor uitvoeringen en combinaties

 

Foto’s (klik om uit te vergroten)