Keramische tegelvloer nieuwbouw-woning (Sint-job-in-'t-goor)

Voor een particuliere klant in Sint-job-in-‘t-goor (provincie Antwerpen) plaatsten wij een keramische tegelvloer op de benedenverdieping van een nieuwbouwwoning.

Kenmerken van het project

Voor zijn nieuwbouwwoning koos de klant keramische tegels van 60cm/60cm (middelgroot formaat). Deze moesten over de volledige benedenverdieping van de woning komen te liggen.

Op basis van de ruimtes en oppervlakte van de woning bepaalden we de ideale indeling van de tegelvloer. Dit om zoveel mogelijk hele tegels te kunnen gebruiken en zo weinig mogelijk tegels te moeten versnijden. Zo creëerden we een mooier legverband en konden we de tegels ook sneller en beter leggen.

Legverband met doorlopende voeg

Verder wenste de klant ook een legverband met doorlopende voeg. Dit betekent dat alle voegen van de tegels mooi op elkaar moesten aansluiten doorheen de ruimtes en de gangen van de woning.

Om dit te realiseren, hebben we de tegels waar nodig op maat gesneden. Zo konden we de tegels doorheen de woning mooi op elkaar laten aansluiten. Het resultaat was een proper afgewerkt geheel waar de voegen nergens onderbroken worden.

Voordelen keramische tegelvloer

  • Veel mogelijkheden en uitvoeringen (kleuren, patronen, etc…)
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Duurzaam
  • Kras- en vlekbestendig
  • Perfect te combineren met vloerverwarming

 

Foto's (klik om uit te vergroten)