Betegeling betonnen trappen (Ekeren)

Voor een aannemer betegelden we enkele betonnen trappen in een appartementsgebouw. Op de bovenste verdieping betegelden we ook een stukje van de vloer in de traphal.

Kenmerken van het project

De klant wilde graag een mooie afwerking voor de betonnen trappen in zijn appartementsgebouw. Hij beriep zich op ons om zijn trappen te laten betegelen.

Voor de betegeling hebben wij de betonnen trappen eerst volledig opgemeten. Zo namen we de lengtes en breedtes van de treden, de hoogtes van de stootborden (verticale stukken tussen de treden) en alle hoeken van de trappen en treden. Op basis van de opmetingen hebben wij vervolgens de keramische tegels (gekozen door de klant) allemaal op maat gesneden en zorgvuldig geplaatst. Maatwerk was een absolute must.

Naast de betonnen trappen betegelden we ook een stuk van de traphalvloer op de bovenste verdieping. Hiervoor gebruikten we dezelfde keramische tegels.

Versteviging treden tegen slijtage

Verder voorzagen we de keramische traptegels ook van een versteviging op de randen. Dit was noodzakelijk aangezien de trappen intensief gebruikt zullen worden en de traptegels anders na verloop van tijd gemakkelijker beschadigd zouden kunnen geraken.

Voor de versteviging  gebruikten we zogeheten ‘trapneuzen’. Dit zijn aluminium profielen die de randen van de traptegels beschermen tegen slijtage en afbrokkeling.

Voordelen trapbetegeling

  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Stijlvolle uitstraling
  • Sterk en duurzaam
  • Kras- en vlekbestendig (mits goed onderhoud)

 

Foto’s (klik om uit te vergroten)