Chapewerken voor heraanleg terras

Een particuliere klant in Wommelgem schakelde ons in om zijn terras volledig heraan te leggen.

Kenmerken van het project

Onze klant wilde graag zijn terras aanpakken met oog op de zomer. Daarom hebben wij zijn oude terras volledig uitgebroken en zullen wij zijn terras helemaal opnieuw aanleggen.

Op het moment van schrijven hebben wij de chapewerken voor het nieuwe terras afgerond. Binnen enkele weken, als de chape voldoende is gedroogd, zullen wij ook de nieuwe terrastegels plaatsen.

Volledige uitbraak oude terras

Het oude terras van onze klant kon – al zeggen we het zelf – wel een opknapbeurt gebruiken. Doorheen de jaren was het terras op verschillende plaatsen verzakt en waren veel tegels gebarsten en kapot gegaan.

Daarom hebben we het volledige terras uitgebroken, inclusief de onderliggende chape. Daarna hebben we de ondergrond terug proper gemaakt en een nieuw zandbed gemaakt om de chape op te leggen.

Overzicht chapewerken

Waterdoorlatende chape

Voor de chapewerken gebruikten we een waterdoorlatende chape die we maakten met een drainagemortel. Hierdoor kan het water beter worden afgevoerd en zal het onderliggende zandbed niet verzadigd geraken. Dit zorgt dat de terrastegels – die we later ook zullen leggen - niet kapot kunnen vriezen of vorstschade kunnen oplopen.

Lichte helling voor waterafvoer

Tijdens de chapewerken voorzagen we uiteraard ook een mooi effen oppervlak met een lichte helling die van het huis wegloopt. Dit is belangrijk voor de latere afvoer van het water als het terras volledig is aangelegd.  

Latere tegelwerken

Op het moment van schrijven moet de chape van het terras nog enkele weken drogen. Zodra deze droog genoeg is, zullen wij het terras ook aanleggen met middelgrote tegels van 60cm x 60cm x 2cm.