Trap betegelen

Als u uw trap wil bekleden of renoveren heeft u veel verschillende mogelijkheden. Waarschijnlijk heeft u veel van deze mogelijkheden (hout, tapijt, linoleum, vinyl, etc.) al goed overwogen. Maar heeft u ook al gedacht aan traptegels?

Zo niet, dan leest u hieronder waarom een trap betegelen absoluut het overwegen waard zijn voor de bekleding of renovatie van uw trap én hoe wij u als professionele tegelzetter hiermee kunnen helpen. 

Mogelijkheden voor trapbetegeling- en renovaties

In essentie zijn de mogelijkheden voor trapbetegeling eigenlijk maar beperkt tot twee soorten tegels: keramische traptegels en natuurstenen traptegels. Toch hebt u binnen deze twee tegelsoorten wel een groot aanbod aan mogelijkheden én tal van bijhorende voordelen voor het betegelen van uw trap.  

Keramische traptegels

Een van de grootste voordelen van keramische traptegels is dat deze heel stevig, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn. Hierdoor zijn de tegels ook ontzettend slijtvast en is de kans dat de tegels beschadigd geraken of afbrokkelen ontzettend klein. Daarnaast zijn keramische traptegels ook gemakkelijk op maat te maken met het juiste gereedschap. Hierdoor kunnen traptegels optimaal benut worden om het oppervlak van uw trap te bekleden, zonder storende voegen. Ten slotte heeft u met keramische traptegels ook veel mogelijkheden op vlak van uitvoeringen en afwerkingen, daar keramische tegels machinaal worden geproduceerd.

Natuurstenen traptegels

Met natuurstenen traptegels geniet je veel van dezelfde voordelen als met keramische traptegels. De belangrijkste verschillen tussen beide soorten traptegels liggen in de afwerking. Natuursteen is namelijk een volledig natuurlijk materiaal, waardoor natuurstenen traptegels vaak allemaal uniek zijn en deze natuurlijke oneffenheden en kleurschakeringen naargelang afwerking kunnen vertonen. Met natuurstenen traptegels krijgt uw trap dan ook een luxueuzere en levendigere uitstraling.

Een ander belangrijk verschil met keramische traptegels is dat natuurstenen traptegels soms wat moeilijker te snijden of bewerken kunnen zijn, maar dit is voor een tegelspecialist zoals ons geen probleem.

Uw professional voor trapbetegeling

Het plaatsen van traptegels is absoluut een sinecure en vraagt om veel geduld en nauwkeurig meet- en paswerk. Met onze expertise en ervaring kunnen wij uw traptegels perfect op maat snijden en u een precieze plaatsing garanderen. Dit is uiterst belangrijk, aangezien bij een slechte plaatsing of slechte afmetingen uw traptegels gemakkelijker kunnen breken. Als dit gebeurt, moet u in het slechtste geval uw trap volledig opnieuw betegelen.  

Verder zorgen wij er ook voor dat uw traptegels geen voegen hebben en mooi op de vorm van uw trap aansluiten. Hiervoor houden wij rekening met alle dimensies en elementen van en rond uw trap, zoals muren, vloeren en eventuele bochten.

Indien gewenst kunnen wij tevens ook uw vloer betegelen met dezelfde keramische of natuurstenen tegels als uw trap. Zo kunnen wij uw vloer- en traptegels naadloos laten aansluiten om een mooie doorlopende betegeling te creëren van uw vloer tot de betegelde trap.

Uw trap laten betegelen of laten renoveren met tegels? 

Wilt u graag uw trap laten betegelen of laten renoveren met tegels? Bij Wim Loomans hebben we meer dan 10 jaar ervaring in alle soorten tegelwerken. Wij nemen de betegeling en renovatie van uw trap voor onze rekening, van de eerste trede tot de laatste tegel.

Ontdek onze realisaties met traptegels en vraag gratis een offerte aan!

Wilt u graag meer informatie? Contacteer ons dan vrijblijvend. Wij helpen u graag verder!