Oprit- en terrasbetegeling

Een mooie oprit en een mooi terras zijn een absolute meerwaarde voor uw woning. Daarom is het belangrijk om uw oprit en terras vanaf het begin goed aan te leggen. En dat kan u op bijna geen enkele andere manier beter doen dan met tegels én de hulp van een expert.

Ontdek hieronder welke tegels het meest geschikt zijn voor uw oprit en terras en hoe wij u kunnen helpen deze professioneel aan te leggen.

Wat zijn de beste tegels voor mijn oprit en terras?

Hoewel opritten en terrassen een verschillend nut hebben, stemmen de mogelijkheden om deze aan te leggen toch ontzettend hard overeen. Zo zijn er 3 verschillende soorten tegels die bovenaan de lijst staan als het op de aanleg van opritten en terrassen aankomt. Dit zijn keramische tegels,  (harde) natuurstenen tegels en betonnen tegels.

Voordelen van keramische tegels

 • Duurzaam: Doordat keramische tegels machinaal worden geproduceerd, hebben deze altijd de ideale samenstelling van materialen om een duurzaam geheel te maken. Zo zijn keramische tegels kras- en vlekbestendig, UV- en zuurbestendig en ook nog eens goed bestand tegen scheuren, barsten en vorst. Dit maakt dat goed aangelegde keramische tegels jarenlang mee kunnen gaan.
 • Stevig: Het machinale aspect van keramische tegels maakt ook dat keramische tegels uiterst stevig zijn. Zo kunnen keramische tegels in tal van diktes worden geproduceerd, alsook versterkte uitvoeringen met bv. een betonnen onderlaag. Hierdoor kunnen keramische tegels gemakkelijk het gewicht van zowel uw terras en als uw oprit en wagens dragen.
 • Onderhoudsvriendelijk: Keramische tegels hebben vaak een vlakke afwerking en zijn niet-poreus. Hierdoor zijn de tegels gemakkelijk te onderhouden en is het ook moeilijker voor algen, mossen en ander vuil om zich op de tegels te hechten. Het vlakke en niet-poreuze karakter maakt wel dat keramische tegels gladder kunnen zijn, maar dit vormt met een goede afwatering geen probleem.
 • Groot aanbod: Ten slotte bieden keramische tegels tal van mogelijkheden op vlak van kleuren, afwerkingen, formaten, etc.. Zo zijn keramische tegels altijd kleurvast en identiek en zijn deze ook beschikbaar in alle aangewezen formaten voor de aanleg van opritten en terrassen. Daarnaast zijn keramische tegels ook uiterst geschikt voor de aanleg van binnenvloeren. Dit betekent dat u de keramische tegels van uw woning kan doortrekken naar uw terras voor een mooi doorlopend geheel.

Voordelen van (harde) natuurstenen tegels

 • Duurzaam: harde natuursteen heeft al eeuwenlang de grillen van Moeder Natuur doorstaan en is dan ook een uiterst sterk, robuust en betrouwbaar materiaal. Dit maakt ook dat tegels van harde natuursteen altijd breuk-, barst- en vochtbestendig zijn en ook gemakkelijk het zware gewicht van opritten en terrassen kunnen ondersteunen. Ondanks het duurzame karakter van natuursteen, moeten wel worden vermeld dat natuurstenen tegels soms minder aangeraden zijn voor terrassen. Zo kunnen bv. huisdieren en tuinmeubelen veel onnatuurlijke krassen veroorzaken op de natuursteen en deze zo onherroepelijk beschadigen. 
 • Levendig karakter: natuurstenen tegels worden in tegenstelling tot keramisch tegels niet machinaal geproduceerd, maar uit grote blokken natuursteen gezagen. Hierdoor hebben natuurstenen tegels vaak natuurlijke oneffenheden en kleurschakeringen die de tegels uniek maken en een levendig karakter geven. Dit karakter wordt doorheen de tijd ook alleen maar sterker, wat een stijlvolle en luxueuze uitstraling creëert.
 • Waterdoorlatend: Ook in tegenstelling tot keramische tegels, zijn natuurstenen tegels wel poreus. Hierdoor heb je met natuurstenen tegels ook weinig tot geen risico op slipgevaar bij nat of koud weer. Bij een goede plaatsing op een stabiele en waterdoorlatende bodem heb je dus een extra goede waterafvoer.
 • Onderhoudsvriendelijk: Door de natuurlijke oneffenheden van natuursteen hebben natuurstenen tegels meer reliëf, waardoor deze gemakkelijker vuil kunnen vasthouden. Dit is echter geen probleem, aangezien natuurstenen tegels ook gemakkelijk proper te maken zijn door deze af en toe te reinigen of schoon te vegen.
 • Groot aanbod: Ten slotte zijn heb je met natuurstenen tegels ook een groot aanbod op vlak van soorten natuurstenen. Zo kunnen bijna alle harde natuurstenen in de ideale formaten en diktes worden gezagen voor zowel de aanleg van opritten als terrassen.

Voordelen van betonnen tegels

 • Duurzaam: Een van de meest vanzelfsprekende voordelen van betonnen tegels is dat beton een sterk, hard en duurzaam materiaal is. Hierdoor zijn betontegels altijd slijtvast, goed bestand tegen scheuren, barsten en vorst en hebben deze ook één van de hoogste draagkrachten als het op tegels aankomt.
 • Budgetvriendelijk: Verder bieden betonnen tegels u ook één van de beste prijs-kwaliteitverhoudingen. Beton is namelijk een vrij gemakkelijk en toegankelijk materiaal om mee te werken en is ook relatief goedkoop in vergelijking met keramiek en natuursteen. Keramische en natuurstenen tegels kosten uiteraard ook geen stukken van mensen, maar beton is wel de goedkoopste van de 3 tegeloplossingen.
 • Onderhoudsvriendelijk: Aan betontegels heeft u ook nagenoeg geen onderhoud. Met enkele keren per jaar uw betonnen tegels te reinigen of proper te spuiten kan u deze gemakkelijk in goede staat houden. 
 • Groot aanbod: Ten slotte zijn betonnen tegels vandaag de dag ook verkrijgbaar in tal van varianten, kleuren en formaten. De mogelijkheden op vlak van formaten maken betonnen tegels tevens uniek. Zo kunnen betonnen tegels – in tegenstelling tot keramische en natuurstenen tegels – ook in grote formaten met “dikke” diktes worden geproduceerd. Hierdoor zijn (grote) betonnen tegels ideaal voor de aanleg van oppervlakten die onder een zware druk kunnen komen te staan, zoals opritten en terrassen.

Onze aanpak voor de aanleg van uw droomoprit en/of droomterras

De keuze van uw tegels is uiteraard maar het halve werk voor de realisatie van uw droomoprit en/of droomterras. Uw tegels moeten natuurlijk ook nog op de juiste manier worden aangelegd. Bij Wim Loomans kunnen wij u hiermee helpen.

Met meer dan 10 jaar ervaring in alle soorten vloer- en tegelwerken weten wij exact hoe wij uw droomoprit en droomterras moeten aanleggen. Wij verzorgen alle voorbereidings- en aanlegwerken en zorgen voor een kwaliteitsvolle en mooie afwerking.

Onze tegelwerken voor opritten en terrassen omvatten onder meer:

 • Verstevigen van uw ondergrond
 • Zandbed maken
 • Afwatering voorzien
 • Betonbanden/ kantopsluiting plaatsen
 • Legverband naar uw keuze hanteren
 • Voorzichtige plaatsing van uw tegels met professioneel gereedschap
 • Tegels bijslijpen
 • Tegels opvoegen

Uw oprit en/of terras laten betegelen door een expert?

Wilt u graag uw oprit en/of terras laten aanleggen met tegels? Dan helpen wij u graag verder met onze expertise en ons vakmanschap. Wij verzekeren voor een correcte aanleg van uw oprit en terras en zorgen voor een afwerking waar u nog de rest van uw leven van kan genieten.

Ontdek onze voorgaande oprit- en terrasrealisaties en vraag gratis een offerte aan!

Of wilt u graag eerst meer informatie? Contacteer ons dan vrijblijvend. Wij helpen u graag verder!